По-малко от 24 часа преди старта на Световното първенство по

...
По-малко от 24 часа преди старта на Световното първенство по
Коментари Харесай

Забрани като за световно в Катар: не смей да спиш с жена, за която не си женен

По-малко от 24 часа преди старта на Световното състезание по футбол в Катар почитателите, които отидоха да поддържат своите любимци на място, останаха сюрпризирани.  Продажбата на алкохол на стадионите бе неразрешена. Извън зоните на стадионите алкохол има, само че на много солени цени.

На стадиона можете да си купите бира, само че... безалкохолна - за скромните 7 евро. Някои от почитателите разясняват, че е трябвало да ги осведомят за това по-рано. Други пък почитат домакина и неговите обичаи.

" Досега не е имало мюсюлманска страна, която да семейства сходен конгрес. Вероятно за Катар е значимо да покаже на света своята просвета и своя метод на живот ", счита Джина Родригез, мексиканска фенка, в репортаж на Българска национална телевизия.
 
                             

Местните поданици пък са на мнение, че решението на ФИФА е повече от вярно.

" Алкохолът основава единствено проблеми. Нямаме потребност от пияни почитатели в близост ", уверен е Халид, гражданин на Катар.

Достъп до питиета има, само че във ВИП-зоните, а също и в някои почитател зони, които не са в непосредствена непосредственост до стадионите. 14 евро коства бирата в формалните почитател зони. Ако добавите и сандвич, цената скача на 30 евро.

Алкохолът обаче е най-малкият проблеми на почитателите.

Оказва се, че държавата-домакин има много строги закони и те няма да бъдат подценявани, поради непознатите посетители, които не ги зачитат.

Ако почитател прави извънбрачен секс по време на Мондиала в Катар то той ще има доста огромни проблеми. Ако бъдат хванати прелюбодейците, те могат да отнесат сериозна санкция и даже затвор. 
 
                             

Ако не дай си боже ви заловен с опиати, може да отнесете даже смъртно наказване... Глобите за приложимост опиати стартират от 50 000 евро, най-малко 9 години затвор и даже смъртно наказване. 

Английските управляващи са отправили предизвестие към своите почитатели да внимават какво вършат в Катар, тъй като може да не се разминат единствено с санкция, само че с години затвор или смъртно наказване. 

Любопитен е казусът и аварийните екипи на тима на Белгия - на яките имаше думата " обич ", в поддръжка на ЛГБТ- общността.

ФИФА спря и Еден Азар, който имаше желанието да излезе с капитанска лента в цветовете на дъгата в първия мач на тима си в група F.

ФИФА прикани да се мисли основно за футбол, а не за политика.

Реално видяно футболът е игра и би трябвало всички, отишли в Катар, да са там, поради играта. Не поради бирата, пържолите или секса. Какво по-готино нещо от това да се насладиш на обичаната си игра и в това време да се запознаеш от близко с една друга от твоята просвета? Без да налагаш своята?
                             

Но както се споделя, ще поживеем и ще забележим. Дано не се стигне до конфликти и проблеми. Би било тъпо. Още повече на фона на безбройните мнения, че страната не е заслужила с нищо това домакинство, че нарушава човешките права, че има какво да се желае във връзка с дамите и техния живот, че футболът в Катар в никакъв случай не е бил приоритет... Темата за правата, подкупите и желанието на Катар да влезе в центъра на международното внимание остава.

 
                             

Но както сподели Стоичков по време на срещата си с папата, Цар Футбол е най-хубавият дипломат на мира. Да се надяваме, че е по този начин... И бирата не би била проблем, когато става въпрос за милиони почитатели по целия свят, които претърпяват с обичаните си тимове. Футболът е страст. Сбъдване на фантазиите на момченцата по целия свят, които заспиват с вярата, че един ден ще бъдат толкоз огромни, колкото голмайсторите на обичания тим и ще се допрян до блестящата купа. Нали?

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР