По коледните и новогодишните празници хиляди български семейства посрещат свои

...
По коледните и новогодишните празници хиляди български семейства посрещат свои
Коментари Харесай

Хиляди българи, които работят в чужбина, се завръщат за празниците

По коледните и новогодишните празници хиляди български фамилии посрещат свои близки, които работят в чужбина. Справка от Българска народна банка демонстрира, че в случай че през 2017 година парите от емигрантите са били 880 милиона евро, две години по-късно те са нарастнали на 922 милиона. Голяма част от тях се влагат в покупка или ремонт на жилища у нас.

Зверино, Мездра

28-годишният Валери от пет години работи в чужбина. Сега е дохвърчал от Англия, където през последните пет месеца работил във плантация. У дома го посрещат татко чу, чичо му и баба му, която го е отгледала и постоянно с неспокойствие чака завръщането му.

Какви хора те посрещат, каква е страстта ти?
Валери: Усмихнати, удовлетворени хора, радват ми се, аз съм благополучен, камъкът си тежи на мястото, както споделят старите хора.
Бащата на Валери работи като електротехник в София и споделя, че с парите, които синът изпраща от чужбина, са съумели да ремонтират къщата си. С горделивост демонстрира последния си подарък от Валери - ръчен часовник.
Иво Дамянов, татко: Това е най-големият подарък - че се е прибрал. Това е най-голямото благополучие - да го видя жив и здрав, за мен по-голямо благополучие няма.Петра Дамянова, баба: Направо ме изненадва някой път, аз съм из кухнята и той влиза и аз крещя - от кое място се взе пък ти, и започвам да рева.
Като всички младежи Валери желае личен дом и семейство, само че към този момент отсрочва фантазиите си, тъй като не вижда благоприятни условия за занаят в България и след празниците още веднъж ще стегне куфарите за чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР