По какви критерии се избират учителите в селските школа, е

...
По какви критерии се избират учителите в селските школа, е
Коментари Харесай

В селското школо предпочетоха студент пред докторант

По какви критерии се избират учителите в селските школа, е въпрос с доста незнайни. Но е изцяло допустимо за даскал да бъде предпочетен студент трети курс вместо магистър, който написа и докторантура по специалността. Поне по този начин се е случило в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий ” в Устина. За преподавател по история там кандидатствал Румен Иванов. Той е докторант по история и археология. Директорката Мария Енчева обаче назначила различен човек, който към момента няма даже тапия за бакалавър. Обяснява, че не съумяла да се свърже с Иванов и по тази причина взела другия претендент.
Иванов е подал недоволство до Инспектората по обучение. „ Мислех, че ще бъда потребен на децата с моя опит по археология - те би трябвало да учат история на античния свят, средновековие и османско господство. Пуснах документите за оповестеното място и чаках повече от месец да ми се обадят. След като не го направиха, аз се свързах с директорката. Тя ми сподели, че ме търсили да ми оповестят, че не съм утвърден ”, споделя Румен Иванов. Той не схваща по какъв начин непрекъснато се приказва, че няма млади фрагменти в образованието, а в това време се стига до сходни неуместни проблеми.

Директорът на учебното заведение Мария Енчева твърди, че не съумели да се свържат с претендента поради заменен телефон. „ Какво сме отговорни, че не можем да го намерим? Сигналът беше, че този номер е недействителен. Да тръгнем да пишем имейли ли? Затова избрахме студента. Какво неприятно виждате в това ”, изясни Енчева за „ Марица ”.

Румен Иванов обаче е безапелационен, че когато въпреки всичко се е свързал с госпожа Енчева, тя му е съобщила, че са го търсили, с цел да му оповестят, че не е утвърден. „ Когато споделих, че ще пусна недоволство в Инспектората на МОН, тя стартира: Ама за какво по този начин с неприятно стартирате ”, споделя Иванов. Директор Енчева е срещу това да се назовава „ конкурс ”. Било просто „ избор ”.

Иванов признава, че по време на едномесечния период на този „ избор ” е бил по работа в Турция за 4 дни. „ Имах два номера, имейл - поддържам връзка с сътрудници от целия свят по този начин, по какъв начин единствено в Устина не могат да пишат мейли ”, учуди се той.

Директорката Мария Енчева съобщи, че ще разгласи нов конкурс за мястото идната седмица. „ Колегата, който стачкува, дали е наясно, че става въпрос за лекторско място, което ще му носи 100-150 лв. месечно ”, пита тя.

Румен Иванов споделя друга, по-тъжна история. „ Завърших история преди 8 години, приключвам докторантура и не желаят да ме вземат и за преподавател по история! Това е десетото учителско място, за което аплайвам ”, споделя той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР