По искане на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд

...
По искане на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд
Коментари Харесай

Оставиха в ареста бившия полицай, убил психолога Иван Владимиров

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 52-годишния Р.Т., упрекнат в осъществяването на съзнателно ликвидиране. Това оповестиха от държавното обвиняване.

Р.Т. бе притеглен към наказателна отговорност за това, че на 08.02.2023 година към 22,30 ч. в гр. София, ул. " Черковна ",, като го прострелял с револвер в главата при съседка кавга.

По случая е формирано досъдебното произвеждане на 09.02.2023 година в изискванията на необходимост на съображение член 212, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс с първо деяние по следствието - оглед на местопроизшествието. С прокурорско разпореждане Р.Т. беше арестуван за период до 72 часа.

Съдът се съгласи с прокуратурата, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към действието, за което е притеглен в това качество. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха той да се укрие и да извърши друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.
 Демерджиев пита трябвало ли е да бъде отнето оръжието на служителя на реда, умъртвил психолога Иван Владимиров
Демерджиев пита трябвало ли е да бъде отнето оръжието на служителя на реда, умъртвил психолога Иван Владимиров

Той се закани с ответни ограничения, в случай че се откри, че чиновници на Министерство на вътрешните работи не са си свършили работата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР