По искане на Районна прокуратура – Видин днес на обвиняеми

...
По искане на Районна прокуратура – Видин днес на обвиняеми
Коментари Харесай

Задържаха сирийци, опитали да преминат нелегално през държавната граница на България

По искане на Районна прокуратура – Видин през днешния ден на обвинени сирийски жители са били наложени ограничения за неотклонение "задържане под стража ", оповестиха от държавното обвиняване.

Действията по следствие на осъществените от тях незаконни действия са почнали след задържането им от гранични полицейски чиновници от ГПУ на Министерство на вътрешните работи гр. Брегово. На 30.09.2020 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука, гражданката на Сирия – Н.А. (на 28 години), направила опит да излезе през границата на страната - от България в Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта. За осъществяване на това действие дамата била подкрепена от нейния съотечественик – петдесет и пет годишният А.А. Мъжът се опитал да я преведе в друга страна по противозаконен метод. За задачата той употребявал личния си лек автомобил. Действията на двамата чужденци били осуетени от интервенция на гранични полицейски чиновници.

Н.А. е била привлечена в качеството на обвинена за осъществено от нея закононарушение по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс – опит за нелегално прекосяване през държавната граница. Деянието, осъществено от А.А., е квалифицирано по чл.280, ал.2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс - опит за превеждане през границата на разположение, което не е български жител, без позволение на надлежните органи на властта. Разследването по делото продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР