По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, съдът взе мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, съдът взе мярка за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, заплашвал с убийство полицаи

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража” във връзка с мъж за безчинство, опасност с ликвидиране на полицейски чиновници и нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение.

Мъжът е притеглен като обвинен за това, че на 02 януари 2019 година в град Дебелец и във В.Търново направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото.

Той провокирал скандал с майка си, като унищожил холна секция в жилището й и и нанесъл удар с ръка в главата, като отправил закани и обидни към чиновници на РУ-Велико Търново в Областната дирекция на МВР-Велико Търново, като действието е съпроводено със опозиция против орган на властта, изпълняващ отговорности по запазване на публичния ред – задържалите го четирима полицейски чиновници, по време на задържането му и на съпровождането му ритнал един полицейски чиновник и се опитал да удари с глава и с крайник различен.

В постройката на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи във В.Търново си събул гащите, протегнал ръка да ритне чиновниците и прегледалия го доктор от Центъра за незабавна здравна помощ, викал, псувал и обиждал присъстващите полицейски чиновници, като действието е осъществено при изискванията на повторност и по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост.

На 02 януари 2019 година, в град Дебелец, се заканил с ликвидиране на две длъжностни лице - полицейски чиновници на полицейското ръководство в Килифарево в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи във В.Търново, при и във връзка осъществяването на службата и функционалностите им и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън от реализирането му.

На 02 януари 2019 година, в град Дебелец, не извършил заповед за отбрана от домашно принуждение - заповед за отбрана от 12 октомври 2017 година по гражданско дело на Районен съд, с която му е наложена мярка да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на майка си - провокирал скандал с майка си, като натрошил холната секция в жилището й и й нанесъл удар с ръка в главата.

Преценено е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията и е налице заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР