По искане на Районна прокуратура - Свиленград съдът определи мярка

...
По искане на Районна прокуратура - Свиленград съдът определи мярка
Коментари Харесай

Задържаха двама в Свиленград за превеждане на мигранти през границата

По искане на Районна прокуратура - Свиленград съдът дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на двама турски жители за нелегално превеждане на иракски жители през границата на страната, оповестиха от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

Ф.Ч. /45 г./ и Ш.С. /52 г./ били водачи на товарен автомобил, с който превели от Турция у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево трима иракски жители. След идване на камиона на граничния пункт, иракските жители били оставени в тоалетните сред трасетата на входящи и изходящи товарни коли, а транспортното средство било откарано на линията за митническа инспекция.

По време на извършаване на инспекцията на камиона, иракските жители били открити и арестувани. Те били без документи за идентичност, само че в тях граничните чиновници намерили документи на товарния автомобил, с който влезнали незаконно в България.

Определението на Районен съд - Свиленград предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд - Хасково, а следствието по случая продължава, прецизират от държавното обвиняване. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР