По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът взе мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът взе мярка за
Коментари Харесай

Задържаха обвиняем за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на В.В., на 48 година

Той е притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.296, ал.4 вр. ал.1 вр. чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на формираното против В.В. досъдебно произвеждане е открито, че по гражданско дело Районен съд-Стара Загора е издал Заповед за отбрана от домашно принуждение, според която В.В. трябвало да се въздържа от домашно принуждение по отношение на потърпевшата (бивша негова съпруга). Наложена му е била възбрана да доближава дамата на домашния и служебния ѝ адреси. На 25.07.2022 година и на 26.07.2022 година В.В. не извършил заповедта, като отишъл до дома на потърпевшата, интензивно търсел контакт с нея, причаквал я във входа на жилищната кооперация. Поради тези дейности на В.В. били сигнализирани органите на полицията и той бил арестуван.

Престъплението, за което е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван В.В., се санкционира с отнемане от независимост от една до пет години.

В.В. е престъпно проявен и двукратно осъждан за същите по тип закононарушения. Въпреки наложените санкции той продължавал да не извършва издадената Заповед за отбрана от домашно принуждение.

Районен съд-Стара Загора е решил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че В.В. е направил закононарушението, за което е притеглен като обвинен и съществува действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Взетата по отношение на В.В. мярка за неотклонение може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд-Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР