По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за
Коментари Харесай

48-годишен мъж остава зад решетките за нападение над полицай

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 48-годишен мъж за безчинство и причиняване на лека телесна щета на служител на реда. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г.Г., на 48 година, притеглен като обвинен по бързо произвеждане за това, че на 4 август 2019 година в гр. Стара Загора е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието е съпроводено със опозиция против орган на властта, изпълняващ обвързване по запазване на публичния ред – закононарушение по чл.325,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс, и за това, че на 4 август 2019 година, в гр. Стара Загора, предизвикал на полицейски орган – служител на реда в ОДМВР-Стара Загора, при осъществяване на службата му, лека телесна щета, изразяваща се в болежка – закононарушение по чл.131, ал.2, т.4, вр. чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на формираното бързо произвеждане е открито, че на 3 август 2019 година, вечерта, Г.Г. консумирал алкохол. В ранните часове на 4 август 2019 година той се качил в лекия си автомобил и го привел в придвижване, като се придвижвал по централни улици в гр. Стара Загора. В непосредственост до бензиностанция транспортното средство на обвинения било видяно от полицейски чиновници. На длъжностните лица направило усещане, че автомобилът постоянно напуща пътното платно и се движи криволичейки. Полицаите се пробвали да го спрат за инспекция, само че обвиненият не се подчинил и траял придвижването си в посока към близкото с. Богомилово. Последвало гонене с полицейски автомобил с включени светлинни и звукови сигнали. В покрайнините на града автомобилът бил спрян. Обвиняемият Г.Г. отказал да бъде тестван за приложимост на алкохол, желал да осуети инспекцията. Викал, обиждал полицейските чиновници и се опитал да напусне местопроизшествието. Като схванал, че ще бъде арестуван оказал опозиция на полицейските чиновници и нанесъл травматични увреждания на един от тях.

Районен съд – Стара Загора е решил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Г.Г. е направил закононарушенията, за които са притеглен като обвинен и съществува действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Взетата по отношение на Г.Г. мярка за неотклонение може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд – Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР