По искане на Районна прокуратура-Шумен четиримата мъже, задържани за 72

...
По искане на Районна прокуратура-Шумен четиримата мъже, задържани за 72
Коментари Харесай

Съдът във Велики Преслав остави в ареста четирима телефонни измамници

По искане на Районна прокуратура-Шумен четиримата мъже, арестувани за 72 часа за осъществена от тях телефонна машинация, остават в ареста, оповестиха от държавното обвиняване.
Те са привлечени в качеството им на обвинени за това, че за да набират за себе си имотна полза възбудили и поддържали подвеждане у две възрастни дами и с това им предизвикали имотна щета - закононарушение по член 209 от Наказателен кодекс. Трима от арестуваните са добре известни на органите на реда и са осъждани, един от тях е осъждан и за машинация.
Измамата била осъществена в следобедните часове на 28 юли 2021 година Обвиняемите съумели да вкарат в подвеждане по телефона две възрастни дами от село Веселиново, като ги убедили, че би трябвало да дават всичките си налични пари в помощ на полицията за залавянето на телефонни измамници. Потърпевшите събрали сумата от 1960 лв. и я предали на чужд мъж.
Малко откакто взел парите непознатият, който изпълнявал ролята на „ муле “, бил арестуван. В село в област Велико Търново били арестувани и другите трима мъже.
Районният съд в град Велики Преслав почете импортираното от Прокуратурата искане и наложи най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на четиримата обвинени - „ задържане под стража “.
Определението на съда предстои на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

*Снимката е илюстративна

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР