По искане на Районна прокуратура - съдът взе мерки за

...
По искане на Районна прокуратура - съдът взе мерки за
Коментари Харесай

Постоянен арест за двамата, отвлекли и пребили младеж в Своге заради откуп

По искане на Районна прокуратура - съдът взе ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 19-годишните Е.Й. и П.М., привлечени към наказателна отговорност по досъдебно произвеждане, водено за незаконно отнемане от независимост и изнудване - закононарушения по член 142а, ал.1 и по член 213а, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието са събрани доказателства за това, че от 04,00 ч. до 13,00 ч. на 01.01.2022 година 21-годишният В.Д. бил срещу волята му държан в къща в гр. Своге. Спрямо него било упражнено принуждение – нанесени удари с юмруци и с железна водопроводна тръба, както и завързване с кабел.
свързани новини5741преди 22 часа3981на 06.01.2022
Майката на потърпевшия била изнудвана за пари и заплашвана с убийството на сина й. Изплашена от случилото се дамата предала сумата от 100 лв. в региона на ЖП гарата в гр. Своге.

Извършителите на закононарушенията са били открити и арестувани. С разпореждане на прокурор в Районна прокуратура - Е.Й. е притеглен в качеството на обвинен за незаконно отнемане от независимост и изнудване, а съучастникът му П.М. - за изнудване.

В съвещание по разглеждане на настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение по отношение на Е.Й. е П.М. съдът одобри доводите на държавното обвиняване за съществуване на обосновано съмнение за авторството на осъществените закононарушения.

Определението на съда за взетите ограничения за неотклонение може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - София.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР