По искане на Районна прокуратура – Монтана съдът взе мярка

...
По искане на Районна прокуратура – Монтана съдът взе мярка
Коментари Харесай

Обвиняем за причиняване на телесна повреда и неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие в с. Якимово е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

По искане на Районна прокуратура – Монтана съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на И.С.(на 57 години), притеглен в качеството на обвинен по бързо произвеждане за причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение и несъблюдение на заповед за отбрана от домашно принуждение.

Престъпленията са с висока степен на социална заплаха, квалифицирани са по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130, алинея 2 и по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че потърпевшата Д.С. и И.С. сключили брак през м. януари 2023 година Двамата живеели в парцела на дамата в с. Якимово, област Монтана.

Отношенията посред им се влошили. Мъжът злоупотребявал с алкохол, оказвал физически и душевен тормоз по отношение на брачната половинка си.

След следващ случай в края на м. август 2023 година Д.С. подала молба в съда по реда на Закона за отбрана от домашното принуждение. Спрямо И.С. била издадена заповед за отбрана, с която му били наложени ограничения, включващи възпиране от осъществяване на актове на домашно принуждение, възбрана да приближава потърпевшата до дома й, местоработата й, както и местата за обществени контакти и отдих на разстояние по-малко от 50 метра за период от 18 месеца.

Въпреки наложените му ограничения обвиненият траял да тормози брачната половинка си.

Около 12,30 ч. на 10.11.2023 година И.С. се намирал пред магазин в с. Якимово, когато забелязал Д.С. Отправил обидни думи и хвърлил камъни към нея. Последвал я и я блъснал с пестник в лицето, в резултат на което дамата паднала.

Пострадалата е подала сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Била е неотложно превозена в болнично заведение за обзор и освидетелстване.

В хода на следствието са събрани доказателства за виновността на И.С. Той е осъждан, престъпно проявен и има висящо наказателно произвеждане по отношение на него. През 2023 година са заведени няколко тъжби за отправени от него закани с ликвидиране.

Взетата от Районен съд – Лом мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения предстои на обжалване пред въззивната инстанция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР