По искане на общинските съветници от групата на ППДБСС днес

...
По искане на общинските съветници от групата на ППДБСС днес
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Свикването на извънредна комисия в СОС за въздуха в София е популизъм!

По искане на общинските съветници от групата на ППДБСС през днешния ден ще бъде свикано изключително съвещание на Комисията по запазване на околната среда, земеделие и горите по отношение на признатия към този момент годишен доклад на последното съвещание на Столичния общински съвет за качеството на атмосферния въздух.

Това оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

Припомняме, че за пета поредна година от 2019 година до момента продължава наклонността за реализиране на сходство на нормата от 40 мг/м3 за средногодишната централизация за ФПЧ10 за всички автоматизирани измервателни станции (АИС) на територията на Столипна община. Тази наклонност е постепенна в продължение на миналите 10 години и е на база осъществените ограничения по следващата Програма за качеството на атмосферния въздух.

Друг главен индикатор са брой дни с превишения за една календарна година, като допустимият подобен е 35 дни/годишно. Ако през 2011 година те са 170 дни с превишения, през 2017 година към 60, през 2022 година единствено в две станции са малко над нормата (в Надежда 48 дни, в Хиподрума 40 дни), то през 2023 година сходство с нормата е реализирано на всички градски станции. Данните демонстрират, че Столична община работи поредно за по-качествен въздух и реализира позитивни резултати.

Да изискваш и провеждаш изключителна комисия, с цел да разглеждаш Годишен доклад, който е довел до възстановяване на качеството на атмосферния въздух, в случай, че на всеки три месеца се преглеждат междинни доклади и дебатът по тази тематика е непрестанен, е чист популизъм от страна на ППДБСС.

Очакваме от сътрудниците от „ Промяната “ да внесат отчет с оферти за нови и надграждащи ограничения, които да спомогнат тези резултати да се задържат. Още повече условията на Европейската комисия и Световната здравна организация непрестанно се завишават и постигнатите резултати не трябва да ни успокояват.

Колегите от ППДБСС вместо да вършат непотребни и театрални постановки, да внесат отчет, с който да покажат тяхната визия за развиване на София в региона на околната среда, тъй като да се ръководи столичният град не значи единствено да се подлага на критика, а и да се дават същински решения с съответни дейности!

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР