По искане на Европейската прокуратура (ЕП) днес беше арестуван кметът

...
По искане на Европейската прокуратура (ЕП) днес беше арестуван кметът
Коментари Харесай

Арестуваха кмета на Генерал Тошево по искане на Европейската прокуратура

По искане на Европейската прокуратура (ЕП) през днешния ден беше задържан кметът на град Генерал Тошево (област Добрич) в границите на следствие за машинация със дотации по план за повишение на енергийната успеваемост на обществени жилища, заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Днес бяха осъществени и претърсвания в пространствата на общината, както и в офисите на държавни чиновници, обвинени в присъединяване в разследваните закононарушения. Ще бъдат разпитани няколко очевидци и обвинени.

Фактите датират от интервала 2017-2019 година Става въпрос за безплатна помощ, получена от общината по план за повишение на енергийната успеваемост в многофамилни жилищни здания, финансиран от Европейския съюз, на стойност 169 000 евро (приблизително 330 000 лева.). Проектът е бил предоставен на частен реализатор.

Според доказателствата държавните чиновници, участващи в плана, в това число кметът, са показали погрешна информация по отношение на осъществяването на строителните работи, които не са завършили в избрания период.

Всички наранени лица се смятат за почтени до доказване на виновността им пред способените български съдилища.

Европейската прокуратура е самостоятелната прокуратура на Европейския съюз. Тя дава отговор за следствието, наказателното гонене и предаването на съд на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР