По инициатива на Консултативния съвет по туризъм към Община Стара

...
По инициатива на Консултативния съвет по туризъм към Община Стара
Коментари Харесай

В община Стара Загора ще бъде закупена модерна аудио гид система

По самодейност на Консултативния съвет по туризъм към Община Стара Загора ще бъде закупена съвременна аудио гид система. Устройствата, познати от музеите по света, ще могат да се употребяват за туристически обиколки към този момент и в Стара Загора. Това ще даде опция за запознаването по едно и също време на огромен брой туристи с богатото културно и историческо завещание на града.

„ Към момента Регионален исторически музей - Стара Загора разполага с дребна система, която реализира безжична връзка от модератор - екскурзовод и група от гости по време на туристически обиколки и тя би трябвало да бъде надградена “, показа отрасловият зам.-кмет Милена Желева. Тя добави още, че това ще спомогне за по-доброто запознаване на туристите със забележителностите на Стара Загора. Същевременно поради актуалната конюнктура и условията за съблюдаване на обществена дистаниция, използването на аудио гид устройства ще даде опция на туристите да бъдат на нужното разстояние сред себе си и лектора по време на беседите.

Средствата, които ще бъдат нужни за закупуването на 60 приемника, 3 предавателя и зарядни станции, са към 4000 лв.. Една част от сумата е обезпечена от платените от участниците такси в извършения през предходната седмица опознавателен тур за туроператори „ Стара Загора - Център на Вселената “, проведен от Община Стара Загора, локалните туроператори и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Друга част - ще бъде поета от локалната администрация и Регионален исторически музей Стара Загора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР