По информация на българското посолство в Киев, от 09.00 часа

...
По информация на българското посолство в Киев, от 09.00 часа
Коментари Харесай

​МВнР препоръчва българите да ограничат пътуванията си до Украйна


По информация на българското посолство в Киев, от 09.00 часа на 28 ноември 2018 година до 09.00 часа на 28 декември 2018 година в Украйна е въведено военно състояние. То обгръща следните области: Виницка, Луганска, Николаевска, Сумска, Одеска, Харковска, Черниговска, Херсонска, Донецка и Запорожска.

Възможно е ограничение правата и свободите на жителите, а точно правото на свободно напредване, неприкосновеността на кореспонденцията, в това число телефонна и електронна, изложение на убеждения и други Препоръчва се на българските жители да лимитират пътуванията си до Украйна и изключително в областите, за които е оповестено военно състояние.

Правомощията на военното командване в изискванията на военно състояние включват:

- образуване на блок-постове и надзор на автомобилния превоз по всички пътища на територията; - засилен надзор по всички гранични контролно-пропускателни пунктове;
- евакуация на популацията и предприятията от рискови райони;
- въвеждане на комендантски час; - въвеждане на надзор върху средства за всеобща информация;
- допустимо е изземване за краткотрайно прилагане имущество на физически и юридически лица за потребността на армията;
- потребление на пространства и оборудвания на фабрики, офиси и други за задачите на защитата.

Министерството на външните работи на Република България поучава българските жители пребиваващи на територията на Украйна или пътуващи за страната да подхващат следните ограничения:

- да се записват на уеб страницата на Министерство на външните работи или в българските дипломатически представителства като посочат интервала и мястото на престояване и оставят настоящ телефон за връзка;
- да заобикалят региони, в които се организират демонстрации и протестни дейности, както и присъединяване в такива;
- да наблюдават за настояща информация в медиите;
- да следват инструкциите на локалните управляващи, включително полиция и военни патрули, като демонстрират успокоение и самообладание.

При нужда сънародниците ни могат да се свържат с българското посолство в Киев на следните телефони: +380 44 246 72 37 и +380 44 246 76 72, както и с българското Генерално консулство в Одеса на телефон +380 68 293 00 48.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР