По идея на областния управител на Плевен Мирослав Петров в

...
По идея на областния управител на Плевен Мирослав Петров в
Коментари Харесай

В Плевен организират прояви, посветени на 75 години от спасяването на българските евреи

По концепция на регионалния шеф на Плевен Мирослав Петров в района са проведени поредност от прояви, отдадени на 75 години от спасяването на българските евреи.

Народни читалища в пет плевенски общини са се присъединили в самодейността, която цели да увеличи информираността на хората за значителния принос на България при спасяването на евреите от геноцид по време на Втората международна война. Това заяви регионалният шеф Мирослав Петров.

Постигнали сме съдействието с общини, читалища, креативен колективи, които са ангажирани в плануваните действия, сподели Петров. Партньори на регионалната администрация са читалищата "Иван Радоев " в Пордим, "Напредък - 1871 " в Никопол, "Борба " в Кнежа, "Неофит Рилски - 1872 " в Тръстеник и "ЛИК - 1959 " в регионалния град.

Областният шеф на Плевен акцентира, че са се присъединили необятен кръг хора от друга възраст, които с изразните средства на изкуството ще отбележат годишнината от събитието, което е незабравим човечен акт освен за българската, само че и за европейската история.

Срещнахме изключителна съпричастност и креативен заряд от нашите сътрудници в читалищата, а входът за всички събития ще бъде свободен, сподели Мирослав Петров.

Проявите стартират на следващия ден - 12 октомври, в Пордим и ще продължат до 30 октомври в Кнежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР