По-голямото излагане на слънчева светлина привидно намалява риска от смъртност

...
По-голямото излагане на слънчева светлина привидно намалява риска от смъртност
Коментари Харесай

Повече стоене на слънце намалява риска от смърт от коронавирус

По-голямото излагане на слънчева светлина видимо понижава риска от смъртност от COVID-19, защото има потвърдена връзка сред продължителното излагане на слънчева светлина в избрани региони и по-малък брой смъртни случаи от Коронавирус.
При хората, които живеят в по-слънчеви региони, може да има по-малък риск от гибел от ковид, демонстрира ново изследване, извършено в Съединени американски щати и възпроизведено в Италия и Англия, заяви в. „ Джерусалем пост ”.
Изследователите съпоставят смъртните случаи от COVID-19 с UV равнищата за същия интервал и откриват, че по-слънчевите региони са свързани с по-малко смъртни случаи от COVID-19.
Проучването, оповестено в The British Journal of Dermatology, открива, че коефициентът на риска от смъртност - или съотношението сред вероятността за гибел при избрана група от популацията и риска от гибел за всички останали групи от популацията - в Съединени американски щати е понижен с 29% за на всеки 100 KJ / метър на квадрат нарастване на междинната дневна UVA. В Италия и Англия има общ спад от 32%.
Изследователите изследват какво може да стои зад тази корелация, като едно от вероятните пояснения е азотният оксид, който се отделя от кожата, когато е изложена на слънчева светлина. Някои изследвания демонстрират, че отделянето на азотен оксид от кожата може да понижи способността на SARS Coronavirus2 да се репликира.
Друго допустимо пояснение е фактът, че други изследвания демонстрират, че нарасналото излагане на слънчева светлина е обвързвано с по-малко инфаркти и по-ниско кръвно налягане, и двата фактора, които биха могли да понижат риска от гибел от COVID-19.
Този понижен риск не може да се изясни с равнищата на витамин D в локалното население, сочи проучването. Това е по този начин, тъй като проучването се основава на области, където равнищата на UVB са ниски, с цел да произведат обилни равнища на витамин D в организма.
Изследването регистрира други известни рискови фактори, свързани с експозицията и нараснал риск от гибел от Коронавирус, в това число възраст, социално-икономически статус, етническа принадлежност, равнища на зараза в региона, замърсяване на въздуха, температура и други
„ Тези ранни резултати разкриват излагането на слънчева светлина като един от методите за евентуално понижаване на риска от гибел “, сподели доктор Ричард Уелър, съветник кожен лекар в Университета в Единбург.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР