По-голямата част от хората, задържани за разпространение на педофилски материали

...
По-голямата част от хората, задържани за разпространение на педофилски материали
Коментари Харесай

Повечето от обвинените за педофилски материали остават в ареста, очакват се решения за останалите

По-голямата част от хората, арестувани за разпространяване на педофилски материали остават в ареста. Предстои съдът да се произнесе по ограниченията за неотклонение на останалите задържани.

Районните съдилища в София, Елин Пелин, Стара Загора и Девня оставиха в ареста общо 8 от обвинените за разпространяване на нецензурен клипове с малолетни. Заседанията на част от правосъдните сформира не престават като ограниченията на някои от задържаните ще се гледат и на следващия ден.

В Софийския областен съд делата следи Иво Никодимов - вижте детайлности във включването му.

Софийският областен съд остави в ареста четирима от арестуваните. Някои от обвинените споделиха пред съда, че не са знаели какви клипове смъкват. Други, в това число и обвинявания ИТ-специалист, показаха, че не знаят, че като се абонират за торент канал, стават и разпространители на педофилското наличие.

У един от арестуваните в София беше открит и 40 гр. коноп. Пред съда той съобщи, че от любознание е свалял клиповете и отново от любознание е отглеждал и конопа.

" Той има право на защитна версия във всеки един миг от производството. Нашите доказателства са такива, изложили сме ги пред съда, съдът ги оцени и го задържа под стража. Така че сами може да си извършите извод дали това лице е направило закононарушение или не ", разяснява Иво Боев, прокурор в Софийска районна прокуратура.

Прокуратурата даде пред съда компютърни експертизи, съгласно които от конфискуваните от домовете на обвеняемите компютри и флашки има над 700-800 клипа със полово принуждение с деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР