По-голямата част от гражданите на Македония са против каквато и

...
По-голямата част от гражданите на Македония са против каквато и
Коментари Харесай

Повечето македонци са против промяната на името

По-голямата част от жителите на Македония са срещу каквато и да било смяна в името на страната им. Това демонстрира изследване на Македонския център за интернационално съдействие и Института за народна власт, представено от скопския ефирен канал „ Телма “.
Никаква смяна в името не биха желали 47,1% от македонците, до момента в който 14,4% биха приели „ двойна формула “. Договорено име за интернационалните организации е задоволително за 13,6% от респондентите, до момента в който 10,1% ще поддържат в съгласие име за цялостна интернационална приложимост.
В съпоставяне с предишна анкета от 2013 година се следи спад от 15% в опълчването на всяка смяна в името, само че отрицателното отношение към концепцията продължава да господства, съобщи Фокус.
Проучването е извършено в интервала от 5 до 20 април измежду 1004 респонденти. Допитването визира и въпроса за смяна на Конституцията на Македония, за което упорства Гърция. За 48,3% от македонците настояването на Атина е недопустимо, едвам 16,4% от тях го определеят като възможно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР