По-голямата част от фирмите ще получат помощта от 110 лева

...
По-голямата част от фирмите ще получат помощта от 110 лева
Коментари Харесай

Повечето фирми ще получат помощта от 110 лв./ MWh електроенергия в началото на декември

По-голямата част от компаниите ще получат помощта от 110 лв. на мегаватчас електрическа енергия при започване на декември. Това съобщи енергийният министър Андрей Живков:

" Тези, които досега са получили фактурите си, към 75-80 % от компаниите, те ще получат приспаданията в първите дни на декември дружно с ноемврийската сметка.

А от понеделник стартират заплащания, защото ние имаме крайни клиенти, които са клиенти на нашите сдружения в групата на БЕХ, те още не са фактурирани, тъй че там непосредствено можем да включим обезщетенията още в този момент ".

Андрей Живков заяви още, че от през днешния ден към този момент публично бордът на шефовете на Българския енергиен холдинг (БЕХ) е от 9 души и уточни дилемите, които ще би трябвало да свършат:

" Да получат стратегия за финансово стабилизиране и излекуване на всички сдружения в групата на БЕХ, да приготвят и хрумвания за това по какъв начин БЕХ би могъл да се включи в създаването на планове по отношение на използването на Плана за възобновяване и резистентност и да се приготвят състезания за непрекъснати членове на борда на БЕХ. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР