По-голямата част от британските граждани в Афганистан ще бъдат върнати

...
По-голямата част от британските граждани в Афганистан ще бъдат върнати
Коментари Харесай

Джонсън: През следващите дни връщаме повечето британци от Афганистан

" По-голямата част от английските жители в Афганистан ще бъдат върнати във Англия през идващите няколко дни, Това заяви английският министър председател Борис Джонсън, представен от Sky News. Ще бъдат засилени и напъните за приемане на афганистанци, които са подпомагали военната интервенция през последните 20 години, сподели още той.

Премиерът приказва откакто ръководи незабавна среща на Комитета за справяне с спешни обстановки " Кобра " през днешния ден следобяд във връзка на влошаващата се обстановка със сигурността в Афганистан.

По мотив на рецензиите за изтеглянето на задгранични войски от Афганистан тъкмо в този момент, Джонсън съобщи, че това е доста сложна обстановка, само че отбрани хода. Обединеното кралство може да бъде извънредно гордо с това, което е направено в Афганистан през последните 20 години ", сподели той.
 15 западни посолства и НАТО в Афганистан упорстват талибаните да спрат огъня
15 западни посолства и НАТО в Афганистан упорстват талибаните да спрат огъня

" Този Курбан байрам талибаните би трябвало да сложат оръжията си вечно "

Правителството разгласи в четвъртък, че ще изпрати 600 английски бойци в Афганистан , с цел да помогне за евакуацията на британците. Това ще създадат и Съединени американски щати.

Джонсън също по този начин отхвърли рецензиите, че жертвите на английските сили през последните две десетилетия са били напразни. " Не мисля, че беше на вятъра. Ако погледнете обратно към случилото се през последните 20 години, имаше големи старания за справяне с съответен проблем, който всеки ще си спомни след 11 септември ", сподели той. Това беше сполучливо. В доста огромна степен опасността от Ал Кайда по улиците на нашата столица, към Обединеното кралство, по целия Запад беше доста понижена. Вярвам, че беше вярно, струваше си и това, което би трябвало да създадем в този момент, е да не обърнем тил на Афганистан. "

Много страни към този момент започнаха евакуация на чиновниците си от Кабул.

в случай че завладяват страната със мощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР