По-големият брой заразени при четвъртата Covid вълна вероятно ще бъдат

...
По-големият брой заразени при четвъртата Covid вълна вероятно ще бъдат
Коментари Харесай

Проф. Хайрабедян: Ваксинираните срещу Covid имат едно ниво на защита повече

" По-големият брой инфектирани при четвъртата Covid вълна евентуално ще бъдат неимунизирани хора в млада възраст , тъй като по-възрастната част от популацията към този момент е имунизирано ". Това мнение изрече пред БНР проф. Сорен Хайрабедян, имунолог от Института по биология и имунология при Българска академия на науките. 

По думите му методът за противопоставяне на това е имунизацията .

Той изясни, че изненада за специалистите е било това, че има огромен брой приети в болница младежи , което е показателно, че заразяването с Делта разновидността на ковид протича по-тежко .





" Минимум месец е нужен след слагането на ваксина против Covid-19, с цел да можете да имате добра отбрана. Има огромна разлика сред имунизиран и неимунизиран човек, когато се срещне с вируса .... Различните разновидности на вируса имат друга степен на инфекциозност и друго протичане на болестта ", акцентира проф. Хайрабедян и посочи, че имунизацията не дава 100% гаранция и част от имунизираните също могат да се заразят , изключително при тази висока инфекциозност на Делта разновидността:

" Основната разлика е, че един неимунизиран човек няма построени обезвреждащи вируса антитела и на втората седмица, до момента в който при ваксинираните инфектирани незабавно стартира построяването още веднъж на антитела.  Т.е. имунизираните имат едно равнище на отбрана повече, в сравнение с тези, които в никакъв случай не са срещали ковид.

  Интервюто на Веселина Миланова с проф. Сорен Хайрабедян в предаването " Преди всички "  можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР