По-големи допълнителни възнаграждения трябва да получат медицинските лица, които по

...
По-големи допълнителни възнаграждения трябва да получат медицинските лица, които по
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Повече пари трябва да получат медиците, които 24 часа се грижат за болните от COVID-19

По-големи спомагателни хонорари би трябвало да получат медицинските лица, които по 24 часа се грижат за пациентите с COVID-19. Това сподели пред Нова тв изпълнителният шеф на „ Пирогов ” проф. доктор Асен Балтов, представен от БГНЕС.
Той благодари на донорите, които оказват помощ на лечебното заведение със средства или инсталация. Всички те дали поръчка, че ще оказват помощ още, в случай че се наложи.
Проф. Балтов прикани хората, които демонстрират признаци като тези на COVID-19, да не прескачат персоналния си доктор и да не отиват непосредствено в болница. Причината – в случай че дадат позитивни проби за ковид, те биха могли да блокират активността нацяло лечебно заведение минимум за часове.
В момента в „ Пирогов ” са настанени деветима заболели от COVID-19. Четирима от тях са интубирани и на апаратна вентилация. За останалите петима шефът на „ Пирогов ” сподели, че се надява да бъдат изписани идната седмица. Условието за това е дадат две негативни проби.
Проф. Балтов увери, че реаниматорите се борят за всеки човешки живот до последно. И прикани хората да не се поддават на суматоха и да не се трансформират в хипохондрици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР