По един лев на час за нощен труд да получават

...
По един лев на час за нощен труд да получават
Коментари Харесай

По 1 лев на час за нощен труд ще получават полицаите

По един лев на час за нощен труд да получават служителите на реда от 1 февруари. Това предлага министърът на вътрешните работи Младен Маринов в план за своя заповед , с която се дефинират спомагателните хонорари за научна степен, за работа от 22 ч. до 6 ч., на публични празници, както и за времето разполагаем на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Промяна има единствено във връзка с заплащането на нощния труд. Полицаите от години недоволстват против това, че получават по 0.25 лева на час. Миналата година вътрешният министър беше предложил парите да бъдат увеличени на 50 ст. на час, само че по-късно се оказа, че няма пари и по този начин служителите на реда продължиха да получават по 2 лв. от горната страна над заплатата си за 8-часово дежурство през цялата нощ.

Преди повече от година управлението на Министерство на вътрешните работи беше предложило да се усили и спомагателното възнаграждение за времето, през което чиновниците са разполагаем. От годините получават по 10 ст. на час, като концепцията беше сумата да бъде увеличена на 35 ст. В оповестената за публично разискване заповед на Младен Маринов обаче не се предлага смяна и спомагателното заплащане за времето разполагаем остава 10 ст. на час. Същите остават и надбавките за чиновниците на Министерство на вътрешните работи с научни степени.

И през 2020 година тези със степен „ лекар “ ще вземат по 60 лева в допълнение, а докторите на науките по 90 лева В претекстовете на вътрешния министър се споделя: „ Публикуваният план на Заповед е направен на база до в този момент настоящите размери на спомагателните хонорари, изплащани на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, като се изключи размера на спомагателното заплащане за нощен труд. Предвид това, издаването на плана на Заповед няма да докара до лишаване на привилегии или ощетяване на чиновниците, на които се изплащат спомагателни хонорари. Тези размери на спомагателните хонорари са съобразени с фактическия брой на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, на които се изплащат спомагателните хонорари и с одобрените средства в бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2020 година за разноски по индикатор „ Персонал “.

Общественото разискване на заповедта ще продължи до 3 февруари 2020 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР