По думите ѝ тя отново е благодарила на Йохансон за

...
По думите ѝ тя отново е благодарила на Йохансон за
Коментари Харесай

Мария Габриел обсъди с еврокомисаря Илва Йохансон приемането на България в Шенген

По думите ѝ тя още веднъж е благодарила на Йохансон за поредната и мощна поддръжка на Европейската комисия за приемането на страната ни в Шенген.

Вчера, на въпрос на Българска телеграфна агенция по отношение на предлагането на Австрия за присъединението на страната ни към така наречен Въздушен Шенген, Мария Габриел отговори, че в договарянията ще се търси решение, което да удовлетворява настояванията и на двете страни и което да резервира достолепието на страната.

Мисля, че сме в развой на договаряния, добави Габриел. От европейския ми опит знам, че нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не е контрактувано, разяснява тя. По думите ѝ е процедура при договарянията да се потегля от много по-отдалечени позиции, до момента в който се стигне до по-близка, която да удовлетвори и двете страни.

На 10 декември австрийски медии оповестиха, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е подготвен да разхлаби ветото за разширение на Шенгенското пространство с България и Румъния. В известието, оповестено в неделното издание на вестник " Курир " и в електронното издание в събота вечер на вестник " Клайне цайтунг ", представени от австрийската информационна организация АПА, се споделя, че съгласно сведения, получени от държавни кръгове, границите могат да бъдат отстранени, най-малко за въздушния трафик. Сухопътните граници ще запазят настоящия си статут, като България и Румъния публично няма да бъдат членки на Шенген. Едно от изискванията за това ще бъде по-строг граничен надзор, се споделя още в сведенията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР