По думите ѝ на второкласните и третокласните пътища много често

...
По думите ѝ на второкласните и третокласните пътища много често
Коментари Харесай

Русинова: Над 20 години непрекъснато правим акции, но жертвите не са намалени много

По думите ѝ на второкласните и третокласните пътища доста постоянно се вижда проблем с пропускането на пътни знаци. Тя добави, че все пак, множеството пъти засечените извършители са по автомагистрали, където знаците се виждат доста добре и е ясно какво е ограничаването на скоростта.

" Глобите са помагали досега, само че все в миналото щяха да спрат. От над 20 години непрестанно вършим акции и санкции, само че жертвите и наранените не са понижени толкоз доста. Трябва да работим повече с превантивния темперамент - да образоваме систематичните извършители, да ги направляваме и в случай че се постанова, да не ги позволяваме до пътя ", акцентира Русинова пред Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че водачите са склонни да надвишават редовно скоростта на всички места, където мястото разрешава. Русинова разяснява и пристигналата у нас съвременна технология от лаборатория от Хърватия за премерване на маркировката на Северната скоростна дъга.

" Резултатите демонстрират, че маркировката незабавно би трябвало да се промени. На Западната скоростна дъга нещата са прилични, само че лятото ще би трябвало и там да се подмени ", сподели събеседникът.

Русинова осведоми, че сега се провежда първото образование с Министерство на вътрешните работи и регионални шефове на общини по отношение на това по какъв начин да се разпознават подправени пътни знаци и неприятни маркировки, както и какви ограничения могат да се подхващат и от кого.

" Рискът сега по пътищата е извънредно огромен. Това се дължи значително на неналичието на контрола. Трябва да се работи върху цялостното възстановяване на средата - по-добър надзор, по-добра маркировка и инфраструктура. Пътищата се намират в доста неприятно положение ", заключи пътният специалист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР