По думите й БСП ще се съсредоточи в пет задачи

...
По думите й БСП ще се съсредоточи в пет задачи
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Парламентът трябва да е решението на проблемите, а не част от тях

По думите й Българска социалистическа партия ще се концентрира в пет задания и първата от тях е приемане на бюджета за 2023 година

" Г-н президент направихте огромна неточност, като отказахте да внесете бюджет за 2023 година Сега ще ви се наложи да чуете господин Борисов, който споделя - " Или ме подкрепяте за постоянно държавно управление, или няма бюджет ". Ако няма постоянно държавно управление, господин президент, остава вашето или служебно, само че без пари. И кой ще страда от това - народът ", обърна се към президента Нинова.

Лидерът на социалистите посочи, че бюджетът би трябвало да е обществен, което е сложна, само че не невъзможна задача.

" Ние няма да подкрепим бюджет, който лишава обществени придобивки, дадени от предходния постоянен кабинет. За нас остава значимо да се преизчислят пенсиите и да се усилят вдовишките добавки, а учебниците да са безвъзмездни ", безапелационна бе Нинова.

По думите й вторият прироритет са законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност.

" Побългарихме и този развой. В предходния парламент се предлагаха лобистки закони. Ние ще следим в това Народно заседание да се одобряват доста прецизно законите, които директно засягат проекта, а не са свързани с частни ползи ", допълни тя.

Корнелия Нинова сподели още, че и при служебното държавно управление " се краде необмислено ". Тя обърна внимание да не се не помнят ежедневните проблеми на хората, един от които пияните и дрогирани водачи по пътищата, а различен - стотиците мигранти, които " скитат из страната ". 

Председателят на левицата посочи, че петият приоритет е обвързван с войната в Украйна.

" За две години минахме през всичко - ултиматуми, план на експертен кабинет, план на партиен кабинет и нищо от това не се получи. Дано да сме се поучили от този тежък опит. Хората нямат към този момент самообладание. През тези 2 комплицирани години Българска социалистическа партия не си пристъпи полезностите. Така ще бъде и отсега нататък. Но нашият разсъдък, диалогичност и грижа за хората са изпитани и потвърдени във времето. Може да разчитате на тях и в този момент ", приключи Корнелия Нинова. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР