По думите на кмета в Гложене също така е залята

...
По думите на кмета в Гложене също така е залята
Коментари Харесай

Бедствено Положение! Инфарктна Спасителна Операция На Деца В Гложене

По думите на кмета в Гложене също по този начин е залята пречиствателната станция поради придошлата река.

В село Градежница, където ситуацията беше несъмнено като най-тежко, са отводнени всички къщи, които бяха залети. " Днес продължаваме с работата с тежка техника за отклонение на водата в руслото на реката, с цел да може тези улици да бъдат отводнени изцяло ", сподели още Младена Бояджиева.

Кметицата осведоми и за проблеми в три махали в село Глогово, които бяха откъснати от селото поради скъсването на два моста. " Там може да се стигне единствено с коне и пешком. Днес ще предприемем незабавни ограничения за възобновяване на тези мостове ", добави още кметът на Тетевен.

Стана ясно и че Комисия ще оцени вредите, породени от наводнението.

При проливните превалявания от 23 и 24 юли в тетевенските села Градежница и Глогово се изсипаха 100 литра на квадратен метър дъжд. В цялата община Тетевен беше оповестено бедствено състояние. Мъж почина при случай под връх Червен край Тетевен. Десетки къщи бяха наводнени.

Най-пострадалото от наводненията обитаемо място е село Градежница, където една от улиците - улица " Люляк ", безусловно е приличала на река.

Припомняме, от Министерството на околната среда и водите предизвестиха, че се чака покачване на речните равнища по отношение на прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките.

Очакват се интензивни превалявания с количества 20-40 л/кв.м, тук-там до 60-80 л/кв.м., гръмотевични стихии и местни градушки. Въведено е предизвестие за рискови метеорологични феномени в 25 области от страната - за 24 юли и през идващите 3 дни.

" Цяла нощ не спря да вали. Проблемите тази нощ бяха главно в село Черни вит, където имаше краткотрайно затваряне на пътя. Достъпът до село Черни вит беше спрян заради излизане на реката върху пътя. Освен това има и едно огромно свлачище. Екипите се бориха цяла нощ. Пътят сега е отворен, само че работата там ще продължи. Друг проблем, който имаше беше излизане на реката в квартал " Платена " в Тетевен, където с краткотрайни насипи от чували с пясък, както и от неподвижен материал реката беше спряна ", съобщи още кметицата на Тетевен.

Жител на село Градежница съобщи, че сходни наводнения надалеч не се случват за първи път. По думите му реката залива къщата му за трети път от 2000 година насам.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР