По думите му в момента предишните управляващи ги обвиняват за

...
По думите му в момента предишните управляващи ги обвиняват за
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Никой няма намерение да въвежда извънредно положение

По думите му сега предходните ръководещи ги упрекват за неща, които самите те не са създали през последните 7 месеца
Държавата се намира в спешна обстановка и рецесиите са в съвсем всяка сфера на публичния живот.Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред Българска национална телевизия.

„ Това е меко казано, несериозно изказване. Нямаме такива планове “, уточни той във връзка на изказванията, че се готви изключително състояние в страната от страна на служебното държавно управление.

„ Аз съм от дълго време в администрацията и постоянно съм отстоявал правилото да има последователност - да не се зачертава положителното. За страдание това, което заварваме, не приказва добре. Приемственост - да, само че всичко, което е в застой и там където нищо не е направено през последните седем месеца ще придвижим напред “, сподели още Донев.

Той разяснява и тематиката дали ще бъдат възобновени договарянията с „ Газпром ", както и интерконектора с Гърция. По думите му държавното управление на „ Петков “ даже е объркало имената в Надзорния съвет на сдружението. Според Донев сега предходните ръководещи ги упрекват за неща, които самите те не са създали през последните 7 месеца.  

„ За месеците септември, октомври, ноември няма газ. Ще поставим всички старания за въвеждане в употреба на интерконектора с Гърция. Но, там има доста неща, които не са направени през последните 7 месеца. Той /Интерконектора, бел.ред./ няма нито акт 15, нито акт 16. Предишните управници даже са объркали имената на членовете в Надзорния съвет на сдружението, сподели още той и добави: Обвиняват ни за неща, които те не са създали нищо през последните 7 месеца. Ще търсим всички способи за подсигуряване на належащо количество за битовите консуматори и бизнеса. Ще обявим търг за доставка на полутечен газ за България. Ще търсим сигурни източници на допустими цени. По опция да изключим медиатори, с цел да избегнем нарастване на цената “, изясни служебният министър председател.

Донев разяснява и обществената сфера и недомислените по думите му ограничения на кабинета „ Петков “.

„ Няма по какъв начин да имаме други планове с изключение на ограниченията признати от Народното събрание във връзка с пенсиите “, сподели още Донев, само че акцентира, че идващият парламент ще би трябвало да почисти избрани недомислени ограничения, които са били признати от кабинета на Петков.

„ Ще работим за участието на България в еврозоната. Преди влизането ни в еврозоната ще би трябвало да имаме близки до междинното равнище на заплатите от тези в еврозоната, акцентира служебният министър-председател.

По мотив решението на управляващите в Москва от през днешния ден да изгонят 14 български дипломати Донев разясни, че „ четирима от тях са дипломати, други 10 са от техническия личен състав “.

„ Ние няма да участваме в политическата конкуренция. Служебното държавно управление ще стои еднообразно отдалечено от всички политически партии...Свалянето на политическото напрежение се оказа много комплицирано “, сподели Донев в отговор на въпроса какво ще бъде държанието на кабинета по време на идната предизборна акция за предварителните парламентарни избори планувани за 2-ри октомври.

Не чакам да има интензивно обществено неодобрение. Не чакам да има дейни обществени митинги, сподели още Гълъб Донев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР