По думите му от събота започват засилени акции, които се

...
По думите му от събота започват засилени акции, които се
Коментари Харесай

Полицейски акции срещу купуването на гласове в няколко града в страната, очакват десетки производства

По думите му от събота стартират засилени акции, които се водят в 7-8 до 10 града по едно и също време. Наред с това регионалните дирекции правят своите дейности. " Така че очаквайте идващите дни лавинообразно повишаване и на производствата, и на арестуваните, и на описите, и на всичко останало, което в тази връзка се открива ", сподели той. Демерджиев добави, че към този момент са изтеглени чиновници на Министерство на вътрешните работи, които бяха командировани на границата и са ориентирани към организирането на изборите и противодействието на манипулирания избор. 

На фокус през днешния ден са София, Пловдив и Стара Загора.

В София тече акция на полицията в кв. " Факултета " в София, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Полицаите вършат инспекции за нарушаванията на политическите права на жителите. Резултати от акцията се чакат по-късно през днешния ден. 

В Пловдив полицията влезе в квартал " Столипиново ". Ограничен е достъпът до два адреса в квартала, където се допуска, че са открити описи с имена и се ревизира дали са свързани с изключителните парламентарни избори в неделя.

На улица " Възход " пред Българска национална телевизия отхвърлиха съседите им да се занимават с лихварство или търговия с гласове. Служители на реда има и пред жилищен блок на улица " Крайна ".

Проверява се апартамент на втория етаж, а в постройката се позволяват само хора, които по адрес в персонална карта живеят в блока. По-късно се чака информация от полицията и за тази акция.

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред се организира и на територията на Пазарджишка област , заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция. Той посочи, че в магазин за хранителни артикули в град Септември полицията е разкрила лист с имена на хора и суми против тях. На мястото е осъществен оглед от дежурна група на полицейското ръководство.

Извършват се инспекции на територията на множеството общински центрове, като все още екипите правят действия на територията на пазарджишкия квартал " Изток ", велинградския квартал " Анезица ", в кварталите " Пирин " и " Луковица " в гр. Пещера, в селата Семчиново и Симеоновец, както и в градовете Септември и Панагюрище. Инспектират се търговски обекти, заложни къщи, питейни заведения, игрални зали и клубове. Правят се инспекции на моторни транспортни средства и лицата в тях.

В интервенцията вземат участие чиновници от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, районните ръководства в Пазарджик, Септември, Велинград, Пещера и Панагюрище, взаимно с екипи на Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив. 

В Стара Загора профилирана полицейска интервенция се организира на територията на квартал " Лозенец ", оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Обект на инспекциите са разнообразни посоки - престъпна, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за придвижване по пътищата. Следи се и за нарушавания за изборното законодателство. Проверяват се заложни къщи и игрални зали, както и за спомагателни тайници в колите. 

До момента петима души са арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи, като в хода на плануваните мероприятия са тествани 221 лица, 143 моторни транспортни средства, 21 търговски обекта. Съставените протоколи по член 64 и 65 от Министерство на вътрешните работи са 27. Проверени са шест заложни къщи. Съставени са 43 акта за определяне на административни нарушавания и фиша. Започнати са били три бързи производства - две за владение на наркотични субстанции и едно за шофиране след приложимост на наркотично вещество. 

От 33-годишен гражданин на Сапарева баня пък е конфискуван лист с имена при профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите, оповестиха от полицията в Кюстендил. Мъжът е арестуван с полицейска заповед в ареста на Районното ръководство в Дупница. За Българска телеграфна агенция от там допълниха, че описът е съдържал 19 имена. 

От полицията показаха още, че по случая е формирано бързо полицейско произвеждане и е известена прокуратурата. Задържаният е попадал в полезрението на полицията и с други незаконни действия. 

До момента в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил са формирани две досъдебни производства за закононарушения, свързани с изборните права на жителите, работата по тях продължава под надзора на прокуратурата, споделиха още от ОДМВР-Кюстендил. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР