По думите му към момента интересът на ПП-ДБ е да

...
По думите му към момента интересът на ПП-ДБ е да
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Хамлетовският въпрос пред ПП-ДБ е колко да стоят в това управление

По думите му все още ползата на ПП-ДБ е да се резервира държавното управление, макар този ултиматум, който сложиха.

 

„ Те не биха рискували, тъй като в случай че в този момент се проведат парламентарни избори, евентуално за тях резултатът ще  е разочароващ. Възниква обаче въпросът дали в случай че не престават да отсрочват, няма да се окаже, че при едни избори, извършени дружно с локалните или след тях, електоралната социология няма да ги попари още повече ", означи специалистът.

 

Той изрази мнение, че в случай че в този момент бъдат извършени избори, ГЕРБ отново ще са първа политическа мощ.

 

„ Не порастват електорално, само че ще си запазят позициите. Драмата е за по-малкия съдружен сътрудник ", безапелационен бе експертът.

 

Чолаков дефинира като явен знак желанието на Борисов в събота да се срещне с деятели на ГЕРБ, вместо с водачите на ПП-ДБ, откакто в петък те му сложиха 7 условия, с цел да продължи ръководството на сегашното постоянно

 

„ Това разрушава тезите,че Бойко Борисов и ГЕРБ са сложени до стената и че самото държавно управление е успех на партиите на смяната ", счита политологът.

 

„ Този ултиматум ми подсети за заглавието на приказката „ Пеперудката, която тропнала с крайник “. Условията въпреки всичко имат своето съображение, само че въпросът е какви са лостовете на ПП-ДБ да постанова каквото и да е на ГЕРБ ", разяснява още той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР