По думите ѝ нито е сигнализирано за пътно транспортно произшествие,

...
По думите ѝ нито е сигнализирано за пътно транспортно произшествие,
Коментари Харесай

Главният прокурор е разпоредил незабавна проверка за инцидента с участието на бащата на Радев


По думите ѝ нито е сигнализирано за пътно транспортно произшествие, нито са докладвани материали за сходен случай.

" След като се разгласиха разнообразни материали в електронни медии, основният прокурор се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура-Хасково незабавна инспекция “, уточни тя.

Прокурор Арнаудова добави, че тази инспекция ще се извърши от прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково и ще бъде в две посоки.

" От една страна ще се откри дали е налице закононарушение по превоза, дали с резултат от нарушение на правила за придвижване по пътищата е породено пътнотранспортно произшествие, при което е породена междинна или тежка телесна щета, тъй като единствено в тези случаи е налице закононарушение от общ темперамент “, посочи тя.

По думите й, в случай че е лека телесната щета, е налице единствено административно нарушаване.

" Но ние би трябвало да установим тези обстоятелства “, разяснява тя. Говорителят на основния прокурор изясни, че това ще се подсигури от наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково, посредством неотложно ревизиране на потърпевшия човек с доктор, с цел да се откри типа и характера на телесната щета.

" Второ направление ще има тази инспекция, която ще се реализира от прокурор, и тя ще бъде дали е налице осъществено закононарушение по работа от чиновници на Министерство на вътрешните работи “, заяви тя. Арнаудова изясни, че ще се дефинира това до какъв брой и до какви условия са изпълнени служебните си отговорности по констатиране на пътнотранспортно произшествие, определяне на избрана виновност и съблюдаване на законовите условия за санкциониране на отговорен лидер.

" Още през днешния ден ще отидат на място сътрудниците от Хасково и ще изземат цялата документи, която съществува в районното ръководство в Харманли, тъй като нищо от това, което научваме през днешния ден в медиите, не е докладвано в прокуратурата “, сподели още тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР