По-долу сме направили списък, който всички жени трябва да знаят.

...
По-долу сме направили списък, който всички жени трябва да знаят.
Коментари Харесай

12 ранни предупредителни знаци за рак на гърдата, номер 5 не сме го очаквали!

По-долу сме създали лист, който всички дами би трябвало да знаят.
Това са 12-те най-чести признаци, някои от които даже не бихте очаквали, написа zajenata.bg.
Също по този начин сме създали лист на най-хубавите способи за попречване на рак на гърдата.

И това е забавно: Учени обясниха за какво носенето на сутиен крие висок доста риск от рак на гърдата
 A: Втвърдяване B: НатискC: Ерозия D: Зачервяване и топлинаE: Странна течностF: трапчинкиG: ГънкиH: Силно изразени вениI: Прибиране на зърнатаJ: AсиметричностK: Портокалова кожаL: Невидима бучка  10-стъпки за попречване на рак на гърдата
1. Поддържайте здравословно телесно тегло (Индекс на телесна маса по-малко от 25) през целия си живот.
Наддаването на тегло в междинна възраст, без значение от ИТМ е посочило доста увеличение риска от рак на гърдата. Освен това, и нараснал ИТМ безапелационно демонстрира повишение на риска от рак на гърдата интервала на пост-менопауза. 2. Намаляване или отбягване на алкохол.
Употребата на алкохол е открит диетичен рисков фактор за рак на гърдата. Проучване на " Харвардски медицински сестри ", дружно с няколко други, сподели,че приема на повече от една алкохолна напитка дневно може да усили риска от рак на гърдата с цели 20-25 %!3. Консумирайте колкото се може повече плодове и зеленчуци, ато е допустимо.
Яжте седем или повече порции на ден. Специалистите по отбрана от рак на гърдата включват всички кръстоцветни зеленчуци (броколи, зеле, брюкселско зеле, карфиол), тъмните листни зеленчуци (зеле, къдраво зеле, спанак), моркови и домати. Плодовете включват цитрусови плодове, ягоди и череши.
Забележка: най-добре е да се ядат кръстоцветните зеленчуци сурови или леко сварени, защото някои от фитохимикалите, които обезпечават отбрана против рака на гърдата, се унищожават от топлината.4. Спортувайте постоянно през целия си живот.
Много проучвания са посочили, че постоянната физическа интензивност обезпечава мощна отбрана против рака на гърдата. Цел за 30 минути или повече от умерена аеробна активност (бързо ходене) пет или повече дни в седмицата. Последователност и дълготрайност, не интензитет, са от основно значение!5. Следете вашите мазнини вярно!
Видът на мазнини в диетата може да повлияе на риска от рак на гърдата. Сведете до най-малко потреблението на омега-6 мазнини (слънчогледово, шафраново, царевично и масло от памукови семена), наситени мазнини и транс мазнини.
Увеличете приема на омега-3 мазнини, изключително от мазна риба (сьомга, риба звук, скумрия, сардини, пъстърва и херинга). Консумирайте мононенаситени масла (рапично, зехтин, ядки / семена, авокадо) като главен източник на мазнини, защото тези храни са с евентуални противоракови свойства. Конкретно, рапичното масло е добър източник на омега-3 мастни киселини; зехтинът " екстра върджин " е мощен източник на антиоксидантни полифеноли, както и ядки и семена, които съдържат минерали, селен.6. Следете приема на въглехидрати
Минимизирайте потреблението на храни с висок гликемичен показател, " Големи бели рискове " - бяло брашно, бял ориз, картофи, захар и продуктите, които ги съдържат. Тези храни провокират хормонални промени, които предизвикват растежа на клетките в тъканите на млечната жлеза. Заменете тези " неправилни " въглехидрати с пълнозърнени храни и бобови растения. Бобови растения, заради тяхната висока издръжливост и наличие на лигнани са изключително специфични.7. Консумирайте пълнозърнести храни соеви артикули постоянно, като тофу, соеви ядки, печени соеви ядки, соево мляко и мисо.
Консумирайте органична, не-ГМО соя. Епидемиологични изследвания са посочили позитивна връзка сред потреблението на соя и понижаване на риска от рак на гърдата.8. Минимизирайте потреблението на фармакологични естрогени и ксено-естрогени.
Не приемайте рецепта с естрогени, с изключение на по медицински аргументи. Излагането на действието на естрогена играе съществена роля в развиването на рак на гърдата. Също по този начин би трябвало да се заобикалят естроген-подобни съединения, открити в замърсителите на околната среда, като да вземем за пример пестициди и промишлени химикали. Купувайте органични артикули, в случай че можете да си го позволите; В противоположен случай, измивате добре всички не-биологични артикули. Минимизирайте излагането на остатъчни хормони, открити в небиологичните млечни артикули, месо и птици.9. Приемайте добавки ежедневно.
Мултивитамини, 500-1000 мг витамин С разграничен на дози, витамин Е като разбъркан с токофероли и фармацевтичен клас рибено масло. Също по този начин да 200 мкг от минерала селен, или консумация на бразилски орех, като опция. Ако имате хронично заболяване или вземате медикаменти с рецепта, консултирайте се с вашия доктор, преди всичко.10. Поддържайте положително психическо положение.
Анализирайте държанието си постоянно. Развивайте богати, топли и взаимни връзки със фамилията и приятелите. Спете задоволително (7-8 часа на нощ). Връзките дух-тяло с рака на гърдата са основни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР