„По-добро качество на живот означава близък достъп до градски паркове.

...
„По-добро качество на живот означава близък достъп до градски паркове.
Коментари Харесай

Фандъкова: Изграждаме 8 нови парка в кварталите

„ По-добро качество на живот значи непосредствен достъп до градски паркове. Затова планирахме създаване на 8 нови парка и опазване на зелените клинове от Витоша. Вече се създава устройствения проект за парк „ Кукуряк “ в „ Овча купел “. Имаме поддръжката на жителите, които се включиха в разискванията, а задължението, който поех е да създадем добра пешеходна и велосипедна съгласуваност на парка с жилищния комплекс „ Овча Купел “ I, 4,5,6 микрорайон “, изясни претендента за кмет на София Йорданка Фандъкова. Тя разясни, че сега се създава вид за паркинг, който ще се намира до бъдещия северен вход на парк и до метростанцията, която се построява.

„ Манастирски ливади “ е от кварталите, които имат голяма потребност от парк и зелени площи. Затова планираме линеен парк по поречието на реките Боянска Бара и Бара Изливо и имаме направен абстрактен план “, сподели Фандъкова.

Третият нов парк ще е на територията някогашните военни парцели в регион „ Младост “. Те бяха трансферирани на общината от Министерски съвет. „ Вече имаме с абстрактен план и се прави градоустройствената процедура “, разясни претендента за кмет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР