По-добра производителност за бизнеса, борба с най-смъртоносните болести и по-добро

...
По-добра производителност за бизнеса, борба с най-смъртоносните болести и по-добро
Коментари Харесай

В кои сфери изкуственият интелект вече помага активно на човечеството?

По-добра продуктивност за бизнеса, битка с най-смъртоносните заболявания и по-добро обучение, налично за всички – това са част от преимуществата, които носи изкуственият разсъдък съгласно специалисти.

Euronews се срещна с някои от пионерите в софтуерната сфера на първото издание на събитието EmTech, което се организира в Гърция. Професор Анант Агарвал от Масачузетския софтуерен институт описа повече за платформата edX, която приближава хората до образованието.
Изкуственият разсъдък трансформира образованието. В edX имаме пакет от принадлежности, наименуван " Експерт ". Това е чат, който оказва помощ на студентите да намерят вярното образование.
Анант Агарвал, професор по електроника и компютърни науки в Разузнавателна служба на Турция

„ Когато изкуственият разсъдък бъде комбиниран с интелекта на хората, ще образова студентите даже по-добре “, прибавя Агарвал.

Персонализираната медицина се обрисува като бъдещето на опазването на здравето. Изкуственият разсъдък оказва помощ за основаването на нови принадлежности за битка с заболявания като рак и Алцхаймер.
Изкуственият разсъдък взе участие в създаването на медикаменти и проучвания за производството на нови.
Манолис Келис, началник на групата по компютърна биология в Разузнавателна служба на Турция

Симела Тохтиду, Euronews: Колко близо сме до производството на тези нови медикаменти?

Манолис Келис, началник на групата по компютърна биология в Разузнавателна служба на Турция: Това, което се надяваме да реализираме, е да съкратим времето, належащо за произвеждане на нови медикаменти.

Новите технологии се отразяват и на историята. Платформата " Итака " (Ithaca) може да възвръща антични текстове и по този начин да разкрива скъпа информация, от дълго време считана за изгубена.

„ Исках да покажа на света, че изкуственият разсъдък може да бъде катализатор и при класическите проучвания. Показахме го с тестванията на „ ИтAка “, споделя Янис Асаел - откривател в Гугъл DeepMind.

Въпреки позитивните резултати - учените акцентират и потребността от интернационалните регулации, с цел да се подсигурява, че капацитетът на изкуствения разсъдък се употребява с положителни планове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР