По данните до момента първи са Пфайзер, чиято ваксина се

...
По данните до момента първи са Пфайзер, чиято ваксина се
Коментари Харесай

Доц. Кунчев се ядоса: Ако продължава така, ще затворим и тези магазини

По данните досега първи са Пфайзер, чиято ваксина се съхранява на -70 градуса, след това са Модерна, която се съхранява на -20. Това съобщи основния държавен контрольор доцент Ангел Кунчев в телевизионно изявление.

„ Ние няма по какъв начин от в този момент да предположим коя ваксина ще пристигна и в какви количества, нито по кое време ще бъдат подготвени другите ваксини и дали ще бъдат утвърдени. Фазите са направени, с цел да се знае кои групи са предпочитани. “, изясни той.

По думите му в случай че пристигна по-голямо количество, редом ще се обгръщат за имунизация хората от другите групи, а не са се изчаква. Всичко зависи от количествата.

В разнообразни колективи и в този момент имаме разнообразни информации кой желае да се имунизира. В Сливен всички желаят да се имунизират.

Първият имунизиран българин, ще е когато одобрят имунизацията. Тези предварителни прогнози, че на 27 ще получим имунизацията, не са верни.

Предстои да закупим фризери за всяка една РЗИ в страната. Не мога да кажа точната цена, само че сред 20-30 хиляди лева коства 1 подобен фризер. Разполагаме с 2 огромни, само че толкоз огромни, че могат да обзет цялото количество. Ваксината може да стои 5 дни в елементарен ледник, само че не е допустимо да се разкарват из страната.

Що се отнася до груповия имунитет, доцент Кунчев уточни, че в случай че желаеме да се освободим от този проблем и да пътуваме умерено, би трябвало да реализираме тези проценти. „ Ако се вършим на умни ще защитим ваксинирания, само че не и обществото като цяло “, посочи той.

Относно времето за утвърждение на имунизациите, той съобщи, че в случай че караме по естествения път и тя пристигна след 5-6-7 години, евентуално няма да има потребност от нея. Бързата писта се прави, е с цел да я имаме, когато ни е нужна. Никой не прескача етапите 1 2 и 3. Съкратиха се периодите за документи, само че никой не прави компромис. Минимум 30 000 души по света от друг етнос на друга възраст са минали в тестванията.

Към момента ние нямаме нито къса характерност на продукта. Знаем, че някои са за по-възрастни хора. Но до момента в който не го видя като документ, в никакъв случай няма да ви кажа мнение по въпроса. Има доста отзиви, че в случай че човек се разболее след имунизацията, тя е отговорна. Вие се имунизирате в инкубационния интервал, а по-късно се разболеете, ще обвините за всичко имунизацията.

Някой компании направиха толкоз бързо имунизацията, тъй като преди този момент вършиха технологията за тежкия респираторен синдром и за ебола, Това беше при Пфайзер и при Модерна, посочи той

Разбира се, че ще се имунизирам. Всеки има право на персонално решение. Много хора споделят, че е ужасно, рисково, само че доста по-страшно е сблъскването с вируса.

Дори да не ни защищити, а да го караме като една лека простуда, а няма да са тези тежки последствия като смъртност, е изцяло задоволително.

Предаването сред хората и норките е доста рисково. Ако го позволим, ще има промени във вируса. Рискът е да се появи вариант, в който освен, че имунизацията ще е неефективна, а и след превозване на вируса няма да има резултат. Имаше случай, в които вирусът се съобщи на норките, а по-късно от норките на хората. В България има 3 ферми за норки, само че доста огромни. Затова с РЗИ ги проверихме “, изясни доцент Кунчев.



България не е най-тъмната на континента. Тъмно са оцветени единствено Габрово и Кюстендил, само че и при тях се следи спад. Далеч сме от тези огромни стойности, който са в другите страни. За пръв път се следи един спад тази седмица. Ако спрем да пазарим в едни магазини за играчки, ще продължи този спад, посочи доцент Кунчев.



Не мога да схвана, за какво да има там представител на РЗИ. Бога ми, би трябвало ли един човек, който да ти стои на главата и да ти споделя да спазваш отдалеченост.

Ако нещата продължат в този тип, ние ще разтеглим ограниченията и за тях. Ако по този начин върви и те се популяризират като огнища, и те ще бъдат затворени. Тук е отговорността на притежателите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР