По данни на Южния военен окръг дроновете се движат в

...
По данни на Южния военен окръг дроновете се движат в
Коментари Харесай

Атака с ракети и дронове от Черно море по Одеса, поразено е пристанището

По данни на Южния боен окръг дроновете се движат в южна посока към границата с Молдова. По предварителна информация в Одеса има провали в пристанището и в един от жилищните региони.

Пострадали жилищни здания. Не се оповестява за жертви .

Украинските системи за Противовъздушна отбрана отразяват офанзивата. Жителите са избягали в укрития. Нанесени са три попадения в пристанището, където е почнала евакуация на служащите.

Кореспондентът на Българска телеграфна агенция се свърза с българките Валентина Николаева от Малиновски регион, Виктория Малинкова в центъра на Одеса и Наталия Димитрова от квартал " Пересепски ", които оповестяват за непрестанни мощни гърмежи .

По-рано през днешния ден в Одеса и Одеска област зазвучаха сирени за въздушна паника два пъти: от 15:32 до 15:54 часа и от 16:28 до 16:51 часа.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР