По данни на Външното министерство, близо с 1700 повече са

...
По данни на Външното министерство, близо с 1700 повече са
Коментари Харесай

Рекордно висок брой заявления за вот в САЩ

По данни на Външното министерство, близо с 1700 повече са подадените заявки за присъединяване на тези избори, подадени от българите в Съединени американски щати, спрямо 2017-а.

Тази година 4336 са заявките, подадени на местата, където са разкрити секции.Това е дребен брой на фона на най-малко 300 000 българи, които съгласно неофициални данни са в Съединени американски щати.

Но скокът в броя на заявките демонстрира повишен интерес.Предстои да разберем дали този интерес ще докара до повече бюлетини. За парламентарните избори през 2017-а, съгласно ЦИК, броят на фактически подадените бюлетини в Съединени американски щати е 6109, като най-многобройни те са били за региона на Чикаго.

Първи тук ще гласоподават живеещите по Източното крайбрежие, където изборните секции отварят в 14 часа българско време. Последни ще затворят изборните секции по Западното крайбрежие. В Калифорния, Аризона и Невада изборният ден завършва в 6:00 часа българско време в понеделник.

Информация за разкритите изборни секции зад граница по страни, както и за противоепидемичните ограничения в съответните страни, са оповестени на уеб страницата на Министерство на външните работи в секция Избори.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР