По данни на Международния валутен фонд (МВФ), Китай е купувал

...
По данни на Международния валутен фонд (МВФ), Китай е купувал
Коментари Харесай

Marketwatch: Путин пак крои нещо. Русия ударно купува злато

По данни на Международния валутен фонд (МВФ), Китай е купувал към 11 тона злато ежемесечна през интервала януари – април 2016 година През май количеството не е претърпяло смяна. В съпоставяне с Пекин Москва демонстрира по високи индикатори на ежемесечните покупки – по 14 тона от януари до юни през тази година, отбелязва финансовото онлайн издание Marketwatch.

Златните ресурси на Русия и КНР се усилват по голям брой аргументи. Основно златото се купува, с цел да бъде понижена зависимостта от $. Конкретно за Русия тази тактика е обусловена от глобите, наложени на Москва по самодейност на Съединени американски щати. Освен това попълването на златните запаси може да е обусловено и от недоволството от ниската или негативна облага, поради ниската или негативна облага от вложенията в евро.

Китай, от своя страна укрепва благодарение на златото юана, който беше включен в кошницата на валутите със специфични права на тираж от МВФ, прибавя изданието.

С най-големи ресурси от злато не престават да са Съединени американски щати - 8134 тона. Следват Германия (3380 тона), МВФ (2814 тона), Италия (2452 тона) и Франция (2436 тона). Китай и Русия са на шеста и седма позиция. Ако те запазят сегашните темпове на покупки, ще им са потребни към 6 години, с цел да се изравнят с Рим или Париж.

Според оповестения през 2016 година отчет на организацията Official Monetary and Financial Institutions Forum, в който се съдържа преглед на златните запаси се акцентира: ”Нараства привлекателността на златото в качеството му на опция на аварийните валути, защото еврото, японската и швейцарския франк са отслабнали по отношение на $ през 2015. Развиващите се страни също по този начин са заинтригувани от диверсификациията на запасите си и намаляването на зависимостта от американските активи ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР