По данни на Киев руските въоръжени сили търпят огромни загуби

...
По данни на Киев руските въоръжени сили търпят огромни загуби
Коментари Харесай

Боевете за Бахмут продължават, Киев твърди за 500 руски жертви на ден

По данни на Киев съветските въоръжени сили търпят големи загуби в боевете за град Бахмут в Източна Украйна, заяви Българска телеграфна агенция. Цитиран е украинският министър на защитата Олексий Резников, който пред немско издание споделя, че руснаците дават " до 500 убити и ранени всеки ден ".

Пред в. " Билд ам Зонтаг " Резников декларира, че съветските бойци са просто " пушечно месо " в употребяваната от Москва " тактичност на месомелачката ".

 Кадри отвисоко: Унищоженият Бахмут Кадри отвисоко: Унищоженият Бахмут

ДПА акцентира, че данните не могат да бъдат тествани по самостоятелен път. Около града се водят яростни боеве от месеци, напомня Българска телеграфна агенция. Особено дейни в региона са частите на наемническа компания " Вагнер ". Нейният началник Евгений Пригожин, считан за непосредствен до Кремъл, вербуваше хора от съветски затвори. Твърди се, че жертвите измежду тези пандизчии са извънредно доста.

Пригожин разгласи че " Вагнер " е към центъра на Бахмут, само че до този миг няма формален съветски източник, който да твърди за прогрес.

 " Вагнер " е край центъра на Бахмут, разгласи Пригожин

Руските сили наподобява са постигнали позиционно преимущество за обходна маневра за завладяване на някои квартали, написа Институтът за проучване на войната във всекидневната си сводка за вчерашния ден само че, съгласно американските анализатори, руснаците не съумяват да принудят украинските сили да правят отстъпка. Изготвилите справката не чакат в близко бъдеще градът да бъде обграден.

Според Резников, представен от Българска телеграфна агенция, Бахмут е " алегорично място за руснаците ", заради което те поставят и такива старания да го завладяват. Завземането му обаче ще е без значение за по-нататъшния ход на бойните дейности в Донбас, посочи той пред " Билд ам Зонтаг ".

Преди Киев също придаваше на града огромно значение. Украинският президент Володимир Зеленски го наричаше " крепостта Бахмут " и заявяваше, че той няма да бъде зарязан. Напоследък обаче тонът се смекчи, като се позволява и опцията градът да падне. При все това Украйна желае да удържи позициите си допустимо най-дълго, частично тъй като борбата коства на съветските войски доста време и сили, отбелязва ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР