По данни на Агенцията за здравна сигурност вече има 19

...
По данни на Агенцията за здравна сигурност вече има 19
Коментари Харесай

Още три деца станаха жертва на стрептококова инфекция

По данни на Агенцията за здравна сигурност към този момент има 19 жертви на бактериалната зараза, 16 от които в Англия

Във Англия починаха още три деца от бактериална зараза, причинявана от стрептококи от група А, заяви. Фармацевтите в този момент стартират да дават непосредствено на пациентите различни форми на пеницилин след краткотрайните усложнения със снабдяването с антибиотици.

По данни на Агенцията за здравна сигурност към този момент има 19 жертви на бактериалната зараза, 16 от които в Англия. Случаите на скарлатина са доста повече, в сравнение с предходни години по това време.

Експерти предложиха на родителите, които виждат признаци на болестта, неотложно да търсят здравна помощ. Във Англия доста рядко се предписват антибиотици, само че поради на тревожната обстановка и като превантивна мярка за разпространяване на болестта Агенцията за здравна сигурност даде „ зелена светлина “ за по-масовото им потребление. Това обаче породи по-голямо търсене на антибиотици и се оказа, че има проблем със снабдяването на аптеките.

Лекарите могат да предписват антибиотици с пеницилин по домовете за лекуване на бактериални инфекции с по-слабо проявяване, само че по-тежкие случаи би трябвало да се третират в болница. По закон аптекарите би трябвало да дават тъкмо лекарството, което е посочено в рецептата. Ако това лекарство го няма, пациентът би трябвало да се върне при общопрактикуващия доктор, с цел да му даде нова рецепта.

Според новите разпореждания обаче в този момент това отпада и аптекарят може да даде на пациента различно лекарство, в съответния случай различен антибиотик. Симптомите на бактериалната зараза са много грипоподобни – възпалено гърло, главоболие, тресчица и мускулни болки. Ако има и обрив, това може да бъде скарлатина, за чието лекуване са нужни антибиотици.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР