По БНТ той изтъкна, че има решение на Националния съвет

...
По БНТ той изтъкна, че има решение на Националния съвет
Коментари Харесай

Румен Христов: Ще бъдем в тази коалиция, защото нам е нашето място

По Българска национална телевизия той посочи, че има решение на Националния съвет за взаимно присъединяване на парламентарните избори с ГЕРБ и съглашението сред двете партии е в действие до края на съществуването на 47-ото Народно заседание.

По думите на Христов Националният изпълнителен съвет на Съюз на демократичните сили няма пълномощията да взема решение дали партията ще е част от коалиция или не, тъй като сходни решения се взимат от Националния съвет.

" Ще бъдем в тази коалиция, тъй като нам е нашето място " - съобщи Румен Христов
Той регистрира, че след последните избори Съюз на демократичните сили е изпратило трима депутати в 47-ия парламент - двама от партията и един от гражданската квота. Сините са получили към 13 000 преференции.

След 6 месеца партията би трябвало да избере ново управление, тъй като мандатът на настоящето изтича. Румен Христов съобщи, че ще се кандидатира още веднъж за лидерския пост. Изтъкна, че е извършил обещанието си да върне Съюз на демократичните сили в националното заседание.

В " Говори в този момент " Христов сподели още, че ГЕРБ-СДС ще бъде градивна, само че тежка съпротива в 47-мия парламент. Биха дали обаче и 100 дни толеранс на възможния нов кабинет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР