По 75 лева еднократно да получат за Великден пенсионерите, чиито

...
По 75 лева еднократно да получат за Великден пенсионерите, чиито
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС предлагат по 75 лева добавка за бедните пенсионери за Великден

По 75 лв. еднократно да получат за Великден пенсионерите, чиито пенсии са под линията на беднотия.

 

Това оферират депутати от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи от обществената и бюджетната комисии с промени в Закона за бюджета на ДОО. 

 

Това ще коства 40 милиона лв. и ще засегне близо 534 хиляди пенсионери, чиито дохади сега са под линията на беднотия, обясни Деница Сачева от ГЕРБ. 

 

Мнагократно се е спекулирало в политически проект, че няма да има нита един човек, който да живее под линията на беднотия. Но сред политическите лозунги и действителната политика разминавания стават все по-драстични и има 534 хиляди души, които ще посрещнат Великден с пенсия под 526 лв., добави шефката на обществената комисия.

 

Вместо да се провят дарителски акции, страната да възвърне традицията, при която за Великден и Коледа пенсионерите да получават добавки, изясни още Сачева.

 

Тя добави, че тези добавки нямат отношение към приходите, а задачата е да се покаже, че България е солидарна страна и всички мислят за бедните хора.

 

Разчитаме на поддръжката на всички сили и откакто бъде признато се надяваме да има и изключителна дата от Национален осигурителен институт, с коята тези добавки да бъдат изплатени още преди Великден. 

 

Тези разноски не касаят прехвърляния от бюджета, а ще бъдат покрити с вътрешни разбърквания от бюджета за ДОО, изясни Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

 

След деликатен разбор на приходите и разноските ще търсим и други благоприятни условия да подкрепим обществено слаби и уязвими хора, добави шефът на бюджетната комисия.

 

Не е правилно, че се отива на избори поради ГЕРБ. Единствено Мария Габриел подписа съглашението, разяснява пък Рая Назарян от ГЕРБ във връзка на изказвания на ПП-ДБ. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР