По 36 стотинки за литър , използвано за земеделски цели,

...
По 36 стотинки за литър , използвано за земеделски цели,
Коментари Харесай

Фермерите ще получат общо 84 млн. лв. отстъпка от акциза за гориво

По 36 стотинки за литър, употребявано за аграрни цели, ще получат фермерите тази година. Това планува заповед на земеделския министър Десислава Танева, на агроведомството. Общо 84 млн. лева ще вземат стопаните като отстъпка от цената на акциза за газьола. Тази година ставката на литър е по-ниска с 1 ст. спрямо 2019 година, написа.
Държавната помощ за отстъпка от акциза се дава на фермери от секторите “Растениевъдство ” и “Животновъдство ”. Право на подкрепяне имат всички, които са регистрирани като аграрни производители и имат заверена регистрационна карта за годината на кандидатстване и миналата.
 Фермерите ще получат до 84 млн. лева отстъпка от акциза върху горивата за 2018 година Фермерите ще получат до 84 млн. лева отстъпка от акциза върху горивата за 2018 година
Земеделските стопани ще получат през 2018 година до 84 млн. лева по схемата „ Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза вър...
Друго изискване е претендентите да имат годно заявление за подкрепяне по схемите за единно заплащане на повърхност или за обвързано произвеждане на животни за годината, която предхожда тази на кандидатстването за акциза.
Фермерите, които отглеждат типове и категории животни, които не попадат в обсега на схемите за обвързано произвеждане, би трябвало да имат регистриран животновъден обект по Закона за ветеринарномедицинската активност. Максималното количество гориво, което предстои на подкрепяне, се дефинира по методика с разходни правила.
Срокът на държавната помощ за отстъпка от акциза на горивото за аграрни цели се удължава до 31 декември 2023 година, планува пък признатият на второ четене в петък закон за подкрепяне на земеделските производители. Реално с тази скица нафтата излиза с към 20% по-евтино за земеделците по отношение на останалите купувачи на горива.
Изоставането в есенната сеитба тази година последователно се наваксва, демонстрират оперативните данни на земеделското министерство. Към 12 ноември към този момент са засети над 10 млн. декара с пшеница, като понижението на площите е единствено с 3,9%, в съпоставяне със същия интервал на 2019 година При ечемика понижението на площите е с 15,2%, а при маслодайната рапица - с 0,4 на 100. Увеличение обаче има на нивите с тритикале - с 12,5%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР