Плуването, едно от най-древните умения, придобито от човека, е преминало

...
Плуването, едно от най-древните умения, придобито от човека, е преминало
Коментари Харесай

Стилове и рекорди: Трансформацията на плуването през годините

Плуването , едно от най-древните умения, добито от индивида, е минало през вековете, трансформирайки се от съществена животоспасяваща активност в един от най-обичаните и механически развити спортове в света. Тази публикация преглежда пътя на плуването като спорт от неговите начала до актуалната епоха.

Историята на плуването се простира още в античен Египет, Гърция и Рим , където е било ценено както за своите на практика приложения, по този начин и като форма на забавление. Изобразявано в художествени произведения и описвано в литературата, плуването е било значим детайл в античните общества , като е служило и за подготовка на бойците.

С настъпването на Средновековието в Европа ползата към плуването понижава, с цел да бъде съживен още веднъж през Ренесанса. Този интервал още веднъж подчертава на човешкото тяло, здравето и физическата интензивност , като плуването още веднъж набира известност.

През 19-ти век Англия играе основна роля в превръщането на плуването в спортен спорт  със основаването на първите плувни клубове и организирането на надпревари. Това дава началото на спортното плуване като структуриран спорт, който продължава да се развива и през днешния ден.

С включването на плуването в Олимпийските игри през 1896 година спортът получава интернационално самопризнание. През 20-ти век плуването се утвърждава като един от главните олимпийски спортове, като непрекъснато се развиват нови техники, подготвителни способи и спортно съоръжение.

Съвременното плуване е трагично променено с помощта на софтуерния прогрес, в това число развиването на водоотблъскващи костюми и усъвършенствани способи на подготовка . Това е довело до слагането на голям брой международни върхове и издигането на плуването на още по-високо равнище на конкуренция.

Плуването като спорт е минало дълъг път от своите скромни начала в древността до световно приетия, механически комплициран спорт, който познаваме през днешния ден. Със своята дарба да сплотява хора от разнообразни култури и възрастови групи, плуването продължава да бъде значим детайл в международната спортна просвета.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР