Пловдивският съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”

...
Пловдивският съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Стоил, убил жестоко баща си край Пловдив

Пловдивският съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража” на Стоил Терзиев, който преби жестока татко си в пловдивското село Неделево. В следствия на побоя, по-възрастният от двамата мъже умря в болничното заведение.

На 16 март 2022 година сред бащата и сина зародил битов спор в къщата, където живеели. Синът нанесъл на татко си удари с юмруци и ритници, като го удрял по главата и тялото и го оставил в безпомощно положение. Непосредствено след случая съседи извикали кола за спешна помощ, която откарала потърпевшия в болница в Пловдив. На идващия ден мъжът умрял в резултат на тежка емболия и дихателна непълнота.

Разследването по случая продължава, като и към сегашния миг се правят голям брой дейности – огледи и разпит на очевидци.

Както TrafficNews заяви, двамата мъже са злоупотребявали всекидневно с алкохол. В сряда против четвъртък вечерта се скарали и по-младият мъж се нахвърлил с ритници против татко си.



Пред магистратите, наблюдаващият прокурор Петър Петров изиска задържане под стража за Терзиев.

След дадените показания от майката на килъра, която е и брачна половинка на убития Димитрия Терзиева, експертната информация и оглед на местопрестъпление, той посочи, че е изцяло допустимо Стоил да извърши ново закононарушение.

Това е „ съзнателно породена гибел на родител. Механизмът, продължителността и интензитета с които е правил насилствените дейности приказват за особена жестокост”, сподели прокурорът.

От описа му стана ясно, че майка му в продължение на 5 мин е нанасял удари с ръце и крайници в границите на главата. Майката се мъчила да го спре, само че той е продължавал. Тези удари са се оказали несъвместими с живота. Установени са пострадвания по цялото тяло. Терзиев е съборил татко си, качил се е върху него и го е заклещил, след което е почнал да нанася удари. Настъпили са пострадвания по цялото тяло в резултат на жестокия побой. При огледа на къщата е открита обърната железна маса в двора, а на единия и крайник са открити кръв и коса от главата на бащата.

До момента Терзиев е осъждан 6 пъти от 2000 година насам за разнородни закононарушения, в това число за владеене на опиати. Последно е наказан 2018 година и е държан в пандиза до 2019. Не е трудово зает и няма източници на приходи.

Адвокат Йорданка Ловчева, представляваща отбраната на Стоил оспори настояванията на прокурора, като съобщи, че не е открито гибелта да е настъпила в резултат на дейностите на Стоил.

„ От разпита не майката е станало ясно, че положението на потърпевшия се е влошило в болничното заведение след вкарване на тръба, с цел да се види положението на белия дроб. Преди тази намеса бащата не е имал проблеми с дишането. Те се появяват след тази операция. Към сегашния миг няма съдебно-медицинска експертиза, с цел да се каже от какво е настъпила гибелта и не може да се изведе съмнение, че Стоил е виновен за гибелта на татко си. Смъртта е настъпила в резултат на сърдечно съдова и дихателна непълнота, която може да е породена от дейностите на медицински лица или други фактори. Не е открито и на кой е кръвта по масата. Не са открити толкоз мощни удари, които да причинят гибелта, няма открити и удари с тъп предмет. Бащата е провокирал багра и първи е почнал да атакува сина си и в резултат на това, и под въздействие на алкохол, той се е защитил”, сподели адвокатката.

Според нея няма заплаха Стоил да се укрие или да извърши друго закононарушение, защото живее във въпросната къща и няма средства да отиде другаде.

Тя изиска по-леката мярка – домакински арест.

Терзиев отговори, че няма какво да добави и също изиска от съда „ домакински арест”.

Още откогато е навършил пълноправие Терзиев има престъпно досие. Той е персона с извънредно висока степен на социална заплаха, заключиха магистратите от съда и го оставиха в ареста.

Пред TrafficNews прокурор Петър Петров разяснява за какво е изискал най-тежката мярка за отклоняване.



„ На първо място, събитието, че се касае за закононарушение, в което синът е умъртвил татко си. Това е извънредно висока социална заплаха. На второ място, е самият механизъм за осъществяване на действието. Изключително свиреп побой, голям брой пострадвания. Буквално е озверял. На трето място – причинителят има към този момент шест присъди зад тила си, т.е. налице е една доста висока социална опасност” разяснява представителят на държавното обвиняване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР