Пловдивският окръжен съд осъди двама служители на Българската агенция за

...
Пловдивският окръжен съд осъди двама служители на Българската агенция за
Коментари Харесай

Осъдиха двама служители на БАБХ-Пловдив за подкуп

Пловдивският областен съд осъди двама чиновници на Българската организация за сигурност на храните - БАБХ за рушвет, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.
Спрямо единия обвиняем, съдът наложи наказване 1 година и 6 месеца отнемане от независимост при първичен общ режим и санкция в размер на 5000 лв. и го лиши от право да заема държавна служба от ранга "главен контрольор " и по-висока, в системата на БАБХ за период от 2 години, както и от право да упражнява специалността "лекар по ветеринарна медицина ", също за период от 2 години.
Другият обвиняем е наказан на 1 година отнемане от независимост, като на съображение чл.66 ал.1 от Наказателен кодекс наказаниерто е отсрочено за период от 3 години, и санкция в размер на 2000 лв..
Подсъдимият е лишен също от право да заема държавна служба от ранга "началник отдел " и по-висока в системата на БАБХ за период от 1 година и 6 месеца.
Двамата бяха приети за отговорни за това, че в интервала 22-26 юни 2019 година в село Искра, област Пловдивска, Г.М. като основен контрольор в община Първомай в отдел "Здравеопазване на животните " към Областна дирекция по сигурност на храните в Пловдив при БАБХ, в съучастничество със С.Н., като шеф отдел "Здравеопазване на животните " към ОДБХ при БАБХ, са поискали и приели подарък, с цел да не сформират акт за административни нарушавания от Закона за ветеринарномедицинска активност, като подкупът е осъществен посредством изнудване чрез корист със служебното състояние.
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР