Пловдивският окръжен съд допусна за изпълнение Европейска заповед за арест,

...
Пловдивският окръжен съд допусна за изпълнение Европейска заповед за арест,
Коментари Харесай

Тасо няма да бъде екстрадиран в Кипър до приключване на делата му в България

Пловдивският областен съд позволи за осъществяване Европейска заповед за арест, издадена от Окръжен съд – гр. Никозия в Кипър, за предаване на кипъреца Анастасиос Симилидис-Тасо, само че я отсрочи във времето. Европейската заповед е за осъществяване на наказателно гонене по досъдебни производства и правосъдни каузи, водени против него от кипърските управляващи.

Пловдивските магистрати отложиха предаването на Симилидис за екстрадицията и европейската заповед за арест до окончателното привършване на водените против него в Република България наказателни производства по разказа на Групово дело БОП и в Районен съд - Пловдив.

Анастасиос Симилидис остава в ареста досега на окончателното привършване на водените против него каузи в България.

Решението предстои на обжалване и митинг в 5-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.

Припомняме, че против Тасо, се организират наказателни производства за осъществени от него четиринадесет разнородни закононарушения в десетки страни. За всяко от тях се планува наказване отнемане от независимост. Описаните в Европейската заповед за арест закононарушенията са следните: изпиране на имущество, добито от незаконна дейност; опит за разрушение на непозната благосъстоятелност, посредством потребление на експлозиви; два сговора за реализиране на умишлени престъпления; несъблюдение на митнически правила; отбягване на заплащане на данъци; фалшификация и потребление на подправени документи; приемане на крадено имущество; владеене на огнестрелно оръжие и муниции без съответно разрешително; нелегално владеене на експлозиви; нарушение на закона за отбрана на персоналните данни; наемане на защита без позволение.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР