Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд – Хасково

...
Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд – Хасково
Коментари Харесай

Турски шофьор с дрога за 6 млн. в ареста

Пловдивският апелативен съд удостовери взетата от Окръжен съд – Хасково мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на турския жител А. К.

Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че на 5.03.2024 година се опитал да придвижи през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, с товарен автомобил, ръководен от него, 377.78 кг. марихуана на стойност 6 044 480 лв.. Наркотикът бил подложен в полиетиленови пликчета, подредени в кашони.

Апелативен съд – Пловдив приема, че вярно Хасковският областен съд е определил, че от събраните писмени доказателствени средства, каквито са протоколите за оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване и фотоалбумите към тях, както и показанията на разпитаните като очевидци митнически инспектори, направили физическата инспекция на ръководената от обвинения транспортна комбинация, в чието ремарке е намерено инкриминираното от държавното обвиняване високорисково наркотично вещество – марихуана в изключително огромни размери, може да се направи обосновано съмнение, че А. К. е направил действието, в което е упрекнат.

За него се планува наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост и санкция от 200 000 до 300 000 лв.. Обвиняемият е непознат жител, няма регистриран в Република България адрес, няма уточненост в страната, а от там и се обуславя заплахата той да се укрие при по-лека мярка за неотклонение от „ задържане под стража “.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР